Propojení jógy a aromaterapie – každý měsíc s jinou esencí

Miluji propojení jógy a voňavých esencí. Začínala jsem před pár lety s výrobky Saloos a postupem času zkoušela řadu dalších, včetně americké doTERRY, až jsem nakonec skončila u českých esenciálních olejů Bewit.

Nejsem odborník na aromaterapii, stejně jako nejsem ani odborník na jógu. Neustále se vyvíjím, učím a přicházím na nové souvislosti. Bewit jsem si vybrala intuitivně. Mám z těchto esencí opravdu dobrý pocit. Jsou kvalitní, silné a mají duši.

Pomáhají v těle aktivovat samouzdravující procesy, stejně jako jóga, a propojit nás se sebou. Mají přímý vliv na naše vibrace a na to, jak cítíme a vnímáme. Logická mysl tomuto moc nerozumí a netřeba jí to analyticky vysvětlovat. Stačí, pokud máte právě ten dobrý pocit. Ať už ze samotného praktikování jógy nebo z užívání si těchto esencí.

Ještě před pár lety jsem o józe nevěděla téměř nic. Jen to, že uklidňuje a že bych ji měla asi začít praktikovat. Už po pár lekcích bylo ale jasné, že jógy se už nikdy nepustím. Netušila jsem proč, prostě jsem to věděla. Ten pocit byl tak silný a intenzivní, že dokonce ani moje mysl nepotřebovala další logické argumenty. A něco velice podobného zažívám i se silicemi Bewit. Vím, že teď jsou pro mě a mou praxi tím nejlepším doplňkem.

V měsíci lednu si během lekcí užíváme směs esenciálních olejů Winner, která nám pomáhá překonat postoj oběti, pokud k ní máme sklony. Posiluje v nás vytrvalost a houževnatost, a to právě v případech, kdy máme tendence být apatičtí či líní. Podpoří v nás to správné sebe-vědomí a aktivuje schopnost proměny a obnovy.

Na únor připravuji směs citronu a borovice, která v nás podpoří vitalitu. Lépe se propojíme sami se sebou i se životem samotným. Tato směs pomáhá zpracovat pocity viny a obnovit radostné a pozitivní emoce, včetně přijetí sebe sama. Podpoří v nás jasné myšlení, soustředění i cílevědomost a současně tiší obavy, starosti a otvírá srdce. Osvěží i zklidní a připraví nás na jaro, kdy s větší lehkostí budeme schopni žít, dýchat i tvořit.