SEMINÁŘ: Chvála pomalosti

Dát takový titulek do předvánočního semináře se může zdát jako drzost, ale risknu to:-)  

Padáte v prosinci na ústa, nestíháte odškrtávat položky ze seznamu úkolů a lítáte jako zběsilí? Štvou vás kolegové, šéfové, děti, zákazníci, řidiči MHD, déšť a ta věčná tma? Nemůžete se dočkat, až to se sklenkou vína zapíchnete na Štědrý den u pohádek? Tušíte, že jste ve stresu, ale sakra kašlete na to, protože se nebudete stresovat ještě tím, že jste ve stresu?

A nebo patříte k těm, co jsou v prosinci v pohodě a s lehkým úsměvem sledují ten šrumec kolem?

Seminář, jehož tématem je vědomé zpomalení a zklidnění si užijete ať už jste chronický stresátor, nebo prosincový „flegmatik“, který si tento čas ještě rád zpříjemní.

Proč zpomalovat? Protože bez zastavení není uvolnění. A nejedná se jen o cílené zastavení a lenošení, kdy si hodíte nohy na horu a odpočíváte, i když to je stejně tak důležité. Jde hlavně o zpomalení mentální, kdy si mimo jiné vybíráte čemu, jak a kolik pozornosti věnujete.

Kdy se učíte uvolnit i v tom, co je. Cílem semináře není udělat z vás šneky, ale zprostředkovat jiný úhled pohledu na všechno, co se kolem vás a ve vás děje. Možná se začnete jinak dívat na multitasking a posvítíte si na priority. A necháte si jen ty, které opravdu chcete, nebo musíte. “Měla bych” nemilosrdně zahazujete. Protože buď něco chcete, musíte nebo nechcete. 

Být pomalý znamená, že ovládáte rytmus svého vlastního života. Vy rozhodujete v jaké rychlosti se bude vše odvíjet. Rychlost znamená agresivitu, netrpělivost, akci, kvantitu na úkor kvality, uspěchanost, napětí, povrchnost. Pomalost je opak: klid, vnímavost, intuice, trpělivost, zvažování, kvalita.“ Citace z knihy Chvála pomalosti od Carla Honoré, která mě k tomuto semináři inspirovala.

Co Vás čeká, pokud přijmete tuto zpomalovací výzvu? 

Sestava pozic pro celkové zklidnění a uvolnění těla a alespoň dočasného deaktivování mysli. 

Dechové techniky, které vás zharmonizují a dají vašemu nervovému systému signál “no stress”

Voňavá relaxace s meditací na téma “uvolňujeme se v tom, co je”. 

Budete se učit nestěžovat, nekritizovat a neironizovat. Dokud to nevyzkoušíte, zřejmě těžko uvěříte zázračným účinkům tohoto přístupu. O tom, jaké účinky mělo nestěžování na mě, si můžete přečíst tady

Zjistíte, že nemusíte podléhat stresu i přesto, že se nacházíte v jeho samotném středu a všichni kolem vás už ze zoufalství visí na lustru:-) Nejde ani tak o to, jestli ve stresu zrovna jste, ale jak němu přistupujete.

Kromě dobrého pocitu si ze semináře odnesete praktické tipy jak na zklidnění a zpomalení, aniž byste se museli až do vánoc odstěhovat do hlubokých lesů, kde není ani živáčka.

Užijete si pohodovou a uvolňující atmosféru doplněnou o působení esenciálních olejů.  

Seminářové bonusy

Prodlužte si seminář až do 14.30, pokud chcete ovonět a vyzkoušet esenciální oleje Bewit a třeba z nich vytvořit i užitečný, voňavý a originální dárek. 

Ze všech zúčastněných vylosuju výherce, který si může provonět prosinec směsí esenciálních olejů Humility

V rámci semináře bude probíhat i výměnný bazárek. Přineste to, co doma nepoužíváte a rádi byste danou věc poslali dál a vyčistili tak svůj prostor – např. oblečení, kosmetiku, knihy. Vezměte prosím pouze věci, které jsou v dobrém stavu a sami byste byli ochotni si ji vzít, kdyby vám ji nabízel někdo jiný. 

Jdete do zpomalení se mnou?

Kdy: 8. 12. 2019 10:00–13:30  
Kde: Sportovní hala v Podolí  – malý sál v 1. patře
Cena: 450,- 

Platba předem na účet: 115-5497790257/0100. Na požádání vystavím a přinesu fakturu. Do poznámky prosím uveďte své jméno a text „seminář“.  

Kapacita je omezena na 23 účastníků. S sebou si vezměte podložku, pohodlné oblečení, blok a oblíbenou propisku.   

Na místě si vychutnáte levandulový čaj a něco malého, zdravého a dobrého k zakousnutí.

Kromě svého jména napište prosím při přihlašování i adresu, která bude využita pouze pro vystavení faktury:-)