Napočítejte do 3 a udělejte to!

Co? Cokoli, co vám dává smysl. Dlouho to odkládáte. Možná se bojíte. Je s tím spojená určitá míra diskomfortu a sebepřekonání. Víte, že chcete a potřebujete začít dělat, ale! Ta lenost a pohodlnost. Vždycky se poblíž vyskytne něco dalšího, čemu se snadno dá vyšší priorita. Takže se raději vrhnete do této činnosti. Tamta počká. Však ona se jednou dočká …  A nebo taky ne. 

Poznáváte se v tomto přístupu? Jestli ano a jste schopni si to přiznat, gratuluju! Zvládli jste první krok ke změně – uvědomění a ochotu podívat se skutečnosti do očí. 

Takže co teď? No napočítejte do 3 a udělejte to! Začněte něčím jednodušším. Není potřeba hned měnit práci, i když tušíte, že byste to potřebovali. Je lepší sníst mamuta po kouscích a nezadávit se hned prvním soustem, které vás odradí od dalších změn. Proto pozvolný začátek. Zvažte například, co byste mohli začít dělat jinak ráno.  

Tak trochu jiné ráno můžete mít když: 

Se usmějete. I přesto, že je to to poslední, do čeho se vám chce. Stačí trošku, lehce. Nemusíte hned cenit všechny zuby. Už to stačí k uvolnění obličeje a vyslání pozitivního signálu nervové soustavě. 

Dopřejete si pár nádechů a výdechů. Pomalých, hlubokých, plynulých.

Najdete kolem sebe něco, co ve vás vyvolá dobrý pocit. A chvilku se na to zaměřujete pozorností.  

Vylezete z postele vědomě. Protáhnete se, pořádně a labužnicky a vnímáte okamžik, kdy položíte nohy na zem. 

A pak jdete a uděláte to! Nepřemýšlíte nad tím, jestli ano nebo ne. Vstanete a jdete do akce. A do jaké? Co třeba … 

… kočka?  

Ne do postele ani na záda, mám na mysli kočku na všech 4. Jógovou pozici kočky, která nádherně zpružní páteř, uvolní svaly, záda i mysl. Když ji navíc podpoříte plným a plynulým dechem a vydržíte v ní třeba i jen 30 sekund, něco se změní. Kromě pocitu v zádech i vaše vnímání. Překonali jste sami sebe.

Zpestřete si ráno libovolným způsobem, změňte scénář tak, aby vám vyhovoval. Zařaďte do svých každodenních činností něco nového. Tím vyautujete věci, které musíte oželet, abyste na ty nové měli čas. Místo přemítání nad tím, jak je nechutné tak brzy vstávat, vstanete a jdete se protáhnout. Jednu věc přestanete dělat a druhou naopak začnete. Chce to disciplínu, pevnou vůli a touhu překonat se. Překonat svoji pohodlnou a zpovykanou mysl. A když to zvládnete, ach to je pocit k nezaplacení!  

Probuďte v sobě samuraje a vytvořte si pomocí esenciálního oleje čichovou kotvu 

Naše životy mění naše činy. To je fakt, který se dá okecávat libovolně dlouho, ale nevyvrátíte ho. Můžete mít načteny tuny chytrých knih i článků, ale bez činů jsou tyto znalosti naprosto bezzubé. 

Esenciální olej 3S – vytvořený právě na základě samurajské zásady „napočítejte do 3 a udělejte to“ – používám ve chvílích, kdy vím, že potřebuju akci, a strašně, fakt ale strašně, se mi nechce. Rozetřu kapku v dlani, užiju si pár nádechů a výdechů a jdu. Nechám hlavu, ať si žvatlá a i přes její velký odpor se nenechám odradit. Vytvořila jsem si zvyk, který už se infiltroval do mého systému a je spojený právě s touto esencí. 

To, co uděláte může být jednoduché jako facka. Obyčejné jako rohlík, ale zároveň účinné a silné jako kvalitní espresso po ránu. 

A pokud jste smyslový a čichový typ jako já, mohou být tou inspirací k akci i změně tyto esenciální oleje: 

3S 

Winner

Confidence 

Courage 

K vyzkoušení jsou na mých lekcích jógy, nebo mi napište a domluvíme se individuálně. Objednat můžete i přímo kliknutím na odkaz esenciálního oleje.

Přeju nám všem voňavý, lehce akční podzim s vědomou kapkou lenosti a zahálení, které k tomuto období rozhodně patří.